loading

ZGJERONI SENSACIONET TUAJA.

Shikoni me qarte dhe paralajmerohuni per problemet apo rreziqet qe ju kanosen. Lini teknologjine moderne te marre mundimin, stresin si dhe njesere pasigurish jashte drejtimit te mjetit. Pas kesaj do te zbuloni se sa me relaksuese dhe plotesues mund te jete drejtimi i mjetit tuaj.

Ndricim i perparem i adaptueshem Plus (AFL+)

Shikueshmeria e rruges eshte nje prej faktoreve kryesore e te qenurit te sigurte dhe te ndjerit mire. AFL+ k ate beje me menyren se si ju shihni. Aktualisht konsiderohet si nje nga sistemet e ndricimit me kompetente te kohes.

Ky system ushqehet vazhdimisht me gjithe informacionin e shpejtesise dhe kendine timonit te mjetit nepermjet elektronikes dhe sensoreve te mautomjetit. Sensore shtese vleresojne dhe monitorojne ndricimin e rruges, kushtet e motit ashtu dhe trafikun e pritshem. Bazuar ne keto te dhena AFL+ kontrollon profiling e dritave bi-xenon ne menyre qe jut e perfitoni vizionin optimall ne gjithe koherat dhe ne cdo lloj rrethane.

Nje prej funksione me te avancuara te AFL+ eshte Asistenca e Dritave te Gjata, te cilat kthejne dritat halogjene ne menyre automatike nga te gjata ne te shkurtra. Ato kontrollohen nga nje kamer special e cila eshte e montuar mbrapa xhamit te perparem e cila ben njohjen e mjeteve apo trafikut ardhes perpara apo kushtet ne te cilat ndodhet mjeti ne qytet apo rruge extra urbane.

Opel Eye

Gjenerata e II esistemit te kamerave (syri Opelit) Opel Eye ka 4 funksione, te gjitha te dizenjuara te risin sigurine si dhe te bejne drejtimin e mjetit shume me relaksues.

Sa here s’keni vene re shjenjat rrugore?
Asistenca e vijave shenuese sinjalistike (TSA) siguron qe ju most te humbisni asnje rrezikshmeri apo paralajmerues shpejtesie. Pervec kufizuesve te shpejtesise, sistemi gjithashtu zbulon dhe tregon shenja te lidhura me kufizime te perkohshme ( bore, shi, etk), duke I shfaqur ato drejt perpara jush.

Syri i Opelit gjithashtu monitoron vijezimet e korsive per Paralajmeruesin e daljes nga korsia (LDW). Kjo aktivizohet menjehere sapo makina te kaloje nje prej vijezimeve pa ndezur sinjalin, duke sinjalizuar ne menyre fonike dhe vizive.

Treguesi I distances me mjetin perpara (FDI) mat distancen me veturen perpara duke ju beret e ditur nese kjo distance behet kritikale neperjet ekranit qendror. Afrimi I tepert me nje makine nuk sjell domosdoshmerisht aksident, por ne mendojme se ju do ta vleresoni sistemin qe do ju ndihmoje te shmangni faturat e goditjeve te pasme.

Paralajmerues i perplasjes me objektin perpara (FCA) ju jep alarm visual dhe fonik ne rastin e rrezikut te perplasjes. Ju mund te ndryshoni distancen sipas deshires ne varesi te kushteve te motit.

Sinjalizuesi i zones se padukshme ne pasqyra (SBSA) eshte shume i dobishem, sidomos per autostradat me shume korsi. Ajo perdor sensore te montuar anash, te cilat konrollojne nese ne korsite anesh mjetit tuaj ndohet ndonje mjet tjeter ne rast se ju doni te ndryshoni korsi. Ajo vazhdimish kontrollon zonat e padukshme dhe sinjalizon me nje drite LED ne pasqyra nese ne korsite anash eshte duke ardhur nje makine. Nese perdorni sinjalin ne nje prej drejtimeve qe ndodhet makina tjeter atehere drita LED leshon sinjale.

Siguria e parkimit dhe mbrojtja e bojes

Opel Cascada duket e mire, prandaj pse ta prishni ate thjesht per mungese perqendrimi per vetem disa sekonda ose ndoshta prej nje rreziku qe se vute re? Kamera e pasme ju jep nje pamje te qarte 130 grade .Eshte e montuar siper keshtu qe ju percillet nje pamje shume e qarte dhe mund te vleresoni me mire distancen. Thjesht duke vendosur ne marshin e hecjes mbrapa ajo aktivizohet dhe shfaqet ne ekranin qendror me ngjyra. Do te çuditeni se sa e lehte eshte te lini zakonin e vjeter te kthimit te kokes pas sa here qe po ecni mbrapa.

Perfundimisht, persa i perket çeshtjes se parkimit, Asistenti i perparuar i Parkimit e ben parkimin te pagabueshem. Ajo llogarit gjithe levizjet e timonit qe duhen kryer dhe i shfaq ato grafikist ne ekranin qendror. Keshtu qe s’keni pse ti hiqni duart prej timonit, ne menyre qe ju te keni gjithmone kontrlrollin.

Ndryshimi I korsise ne nje kohe kur dhe disa sekonda mund te jene vendimtare. Per t’u mbrojtur prej problemeve te pashikueshme Sinjalizuesi i zones se padukshme perdor sensore per te mbuluar zonat e padukshme te mundshme. Kur sinjalizoheni per te hapur krahun ose te ndryshoni korsi ndizet nje drite LED ne pasqyren e jashtme ne ate drejtim. Nese sistemi zbulon nje mjet I cili po afrohet ajo fillon te flakeroje dhe te leshoje tinguj alarmues.

Përshkrimet dhe ilustrimet e veçorive mund t'i referohen apo shfaqin pajisje opsinale që nuk përfshihen në modelin standard. Informacioni i përfshirë ka qenë i saktë në kohën e publikimit. Ne rezervojmë të drejtën për të bërë ndryshime në dizajn dhe pajisje. Ngjyrat e shfaqura janë vetëm ngjyra të përafërta me ngjyrat e vërteta. Pajisja opsionale e ilustruar ofrohet me tarifë shtesë. Disponueshmëria, veçoritë teknike dhe pajisjet e ofruara në automjetet tona mund të variojnë ose mund të jenë të disponueshme në shtete të caktuara ose mund të ofrohen vetëm me kosto shtesë. Për informacion të saktë mbi pajisjet e ofruara në automjetet tona, kontakto me ose partnerin tënd lokal të Opel-it.
promo 
Shko në krye